Falšování koření a aromatGarance
17.10.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Požadavky na kořeníGaranceQ&A
5.7.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Příklady označování: Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčiceGarance
4.9.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Označovat kurkumin jako koření nebo jako přídatnou látku?GaranceQ&A
6.4.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Musí se perníkové koření na obalu potraviny rozepsat do jednotlivých složek?Q&A
20.5.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:EK zveřejnila výsledky prvního celoevropského průzkumu o pravosti bylinek a koření
9.2.2022, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
Komoditní vyhláška pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčiciGarance
7.3.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nová komoditní vyhláška pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
20.12.2016, Zdroj: Fulsoft / Verlag Dashöfer
398/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčiciGarance
12.12.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Příklady označování: LahůdkyGarance
1.10.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Maximální limity ochratoxinu A v některých potravinách
16.8.2022, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Označení alkoholického nápoje s výluhem z pomerančové kůryGaranceQ&A
22.2.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpráva o potravinách a složkách potravin ošetřovaných ionizujícím zářením v letech 2018-2019Garance
30.3.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Kontrola SZPI potvrdila, že výrobci nechybovali u potravin ošetřovaných ionizujícím zářením
22.1.2021, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
CCSCH7 uzavírá první zasedání Kodexu v tomto roce a předává tři nové standardy k přijetí
8.2.2024, Zdroj: Codex Alimentarius
2023/2782, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se stanoví metody odběru vzorků a analýzy pro kontrolu množství mykotoxinů v potravinách a zrušuje nařízení (ES) č. 401/2006Garance
3.1.2024, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Ošetřování potravin ionizacíGarance
8.2.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Skladování suchých potravin IIGaranceQ&A
5.12.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:1321/2013, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat, k 19. 4. 2022Garance
19.4.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Falšování způsobů produkce a zpracování potravinGarance
8.5.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2022
30.3.2023, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Musíme vysvětlovat, jak snížit obsahu soli v naší dietě ČR - jde o zdraví třetiny obyvatelstva
21.6.2022, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Pravidla pro používání polyfosfátů v masných polotovarechGaranceQ&A
14.11.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:282/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních, ve znění účinném k 1.9.2018Garance
1.1.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2023
25.3.2024, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Skladování suchých potravin IIIGaranceQ&A
19.5.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Ministr zemědělství: Podpora prezentace práce regionálních zemědělců a potravinářů je důležitá
10.7.2023, Zdroj: Ministerstvo zemědělství
Existuje limit SHU pro mletou papriku?GaranceQ&A
18.4.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Monitorování přítomnosti perchlorátu v potravináchGarance
20.5.2015, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Švestková povidlaGarance
2.4.2024, PotravinyInfo
, Zdroj:69/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nichGarance
4.3.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvádění země původu primární složky potravinyGaranceQ&A
8.12.2015, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Příklady označování: Maso a masné výrobkyGarance
7.6.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nutri-Score: Hodnocení sýrů - Jaké nutričně-zdravotní logo by měly na přední straně obalu?
30.11.2020, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Nová studie vídeňského centra pro veřejné zdraví: veganská strava není synonymem pro lepší zdraví spotřebitelů, ve většině studovaných případů je charakteristická velkým příjmem vysoce zpracovaných potravin
8.11.2023, Zdroj: Potravinářská komora ČR
Limit glyfosfátu v datlovém sirupu a v datlíchGarance
26.3.2024, PotravinyInfo
, Zdroj:Povinnost uvádět složení jednotlivých složek výrobkuGaranceQ&A
29.5.2015, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Úprava maximálních limitů olova v některých potravinách
25.8.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Faktory ovlivňující růst mikroorganismůGarance
1.4.2006, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Podzim přináší třiadvacet nových výrobků se značkou KLASA
6.12.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Alergeny v potravinách 03: Hlavní alergeny v potravinách a jejich stabilita během technologického zpracováníGarance
16.6.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Základní informace o označování potravinGarance
3.9.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Legislativní souhrn: Označování potravinGarance
11.2.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj: