Na jednoho obyvatele připadlo loni v průměru více mléčných výrobků, masa, ovoce a zeleniny
1.12.2022, Zdroj: Český statistický úřad
Potravinářské přídatné látky: spuštěn DIY nástroj k odhadu expozice
3.1.2018, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
296/1997 Sb., Vyhláška Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví pravidla pro výběr epidemiologicky rizikových skupin potravinGarance
12.12.1997, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zdravotní riziko kontaminantů v potravinách hodnotí SZÚ od července 2019 podle výpočetního modelu EU (RACE)
16.7.2019, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Eurobarometr: Průzkum přístupu k bezpečnosti potravin napříč EU
24.6.2019, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
107/2005 Sb., Vyhláška o školním stravování, ve znění účinném k 1.2.2023Garance
1.1.2005, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nutri-Score: Hotová jídla v supermarketech a e-shopech mají překvapivě dobrou zdravotně-nutriční kvalitu
12.11.2020, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Trh s biopotravinami předloni vzrostl o 14 %. Obyvatelé ČR spotřebovali v roce 2020 biopotraviny za 5,99 miliardy korun
1.4.2022, Zdroj: Ministerstvo zemědělství
Změna specifikace nové potraviny výtažku z pšeničných klíčků (Triticum aestivum) bohatého na spermidin
17.4.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Legislativní souhrn: Strategie od zemědělce ke spotřebiteli pro spravedlivé, zdravé a ekologické potravinové systémyGarance
18.3.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2019/1871: Nařízení Komise (EU) o referenčních hodnotách pro opatření pro nepovolené farmakologicky účinné látky přítomné v potravinách živočišného původuGarance
28.11.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Strategie od zemědělce ke spotřebiteli" pro spravedlivé, zdravé a ekologické potravinové systémyGarance
20.5.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2023/465, Nařízení Komise (EU), kterým se mění nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity arsenu v některých potravinách
17.3.2023, Zdroj: Evropská komise
307/2012, Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 307/2012 ze dne 11. dubna 2012, kterým se stanoví prováděcí pravidla k článku 8 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1925/2006 o přidávání vitaminů a minerálních látek a některých dalších látek do potravin, k 30. 5. 2021Garance
30.5.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zvláštní požadavky na složení a informace, které se vztahují na náhradu celodenní stravy pro regulaci hmotnostiGarance
2.1.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Vyhláška o potravinách určených pro zvláštní výživu a o způsobu jejich použitíGarance
20.4.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Stanovení data použitelnosti u potravin rozbalených za účelem prodeje jednotlivých částí v maloobchodě
5.7.2023, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Otázky a odpovědi: Strategie „od zemědělce ke spotřebiteli“ - utváření zdravého a plně udržitelného potravinového systému
21.5.2020, Zdroj: Evropská komise
2017/1798, Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU), kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 609/2013, pokud jde o zvláštní požadavky na složení a informace, které se vztahují na náhradu celodenní stravy pro regulaci hmotnosti, k 29. 11. 2022Garance
29.11.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Rizika spojená s konzumací potravin neživočišného původuGarance
16.4.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nové doporučené výživové dávky EFSA - vitamínyGarance
24.7.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Časté chyby v označování potravinářských produktůGarance
20.6.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny pro použití potravin, které již nejsou určeny k lidské spotřebě, jako krmivoGarance
3.7.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zpráva Komise Evropskému parlamentu a Radě o povinném uvádění země původu nebo místa provenience u masa použitého jako složkaGarance
10.4.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Otázky a odpovědi týkající se používání nařízení (EU) č. 1169/2011Garance
21.8.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nové doporučené výživové dávky EFSA: Minerální látkyGarance
17.4.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k provádění vybraných ustanovení nařízení, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového právaGarance
25.7.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nařízení o úředních kontrolách s komentářemGarance
5.3.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny EU k darování potravinGarance
9.1.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny pro řešení mikrobiologických rizik u čerstvého ovoce a zeleniny v prvovýrobě prostřednictvím správné hygienyGarance
5.9.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:178/2002, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES), kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, k 1. 7. 2022Garance
1.7.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny Unie k nařízení (EU) č. 10/2011 o materiálech a předmětech z plastů určených pro styk s potravinamiGarance
21.6.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:51/2019 Sb., Nález Ústavního soudu ze dne 18. prosince 2018 sp. zn. Pl. ÚS 27/16 ve věci návrhu na zrušení některých ustanovení zákona 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisůGarance
21.2.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:1333/2008, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) o potravinářských přídatných látkách, k 31. 10. 2022Garance
31.10.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2017/625, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) o úředních kontrolách, k 28. 1. 2022Garance
28.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:110/1997 Sb., Zákon o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění účinném k 1.1.2024Garance
1.1.1997, Verlag Dashöfer
, Zdroj:110/1997 Sb., Zákon o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění účinném k 20.5.2024Garance
1.1.1997, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Úřad EFSA poskytuje dodavatelům potravin doporučení ohledně informací pro spotřebitele
29.4.2021, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
Musíme vysvětlovat, jak snížit obsahu soli v naší dietě ČR - jde o zdraví třetiny obyvatelstva
21.6.2022, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost z pohledu právní úpravy
27.12.2021, Zdroj: PEYTON legal advokátní kancelář s.r.o.
Listerie, listerióza a výroba potravinGarance
1.7.2009, Verlag Dashöfer
, Zdroj:299/2012 Sb., Vyhláška o obsahu kyseliny erukové v některých potravináchGarance
13.9.2012, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Doplňující nařízení týkající se nové právní úpravy úředních kontrol potravinGarance
12.1.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k systémům řízení bezpečnosti potravin pro maloobchodní činnosti v oblasti potravin, včetně potravinových darůGarance
25.8.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj: