225/2004 Sb., Nařízení vlády o některých podrobnostech provádění vybraných tržních opatření společné organizace trhu s mlékem a mléčnými výrobky, ve znění účinném k 1.1.2021Garance
1.1.2004, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pružnost ustanovení v rámci hygienického balíčku: Mléko a mléčné výrobky IIQ&A
7.2.2021, Zdroj: Evropská komise
Pružnost ustanovení v rámci hygienického balíčku: Výroba ovčího sýra vysoko v horáchQ&A
8.3.2021, Zdroj: Evropská komise
Výskyt mikroorganismů v potravinách živočišného původuGarance
1.4.2006, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny pro provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 852/2004 o hygieně potravinGarance
18.10.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Potravinářské aditivní látky: KonzervantyArchiv
1.7.2004, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Povinné uvádění země původu nebo místa provenience u mléka a některých druhů masaGarance
26.6.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:397/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje, ve znění účinném k 1.1.2020Garance
1.1.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2021/1165, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se povolují některé produkty a látky pro použití v ekologické produkci a stanoví jejich seznamyGarance
1.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:853/2004, Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES), kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu, k 28. 10. 2021Garance
28.10.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu
28.1.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Příklady označování: SýryGarance
14.3.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:České mlékárny se potýkají s rostoucími náklady i problémy s odbytem, některým pomáhá vlastní chov skotu
5.4.2023, Zdroj: Automatizace v potravinářství
1321/2013, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se na úrovni Unie stanoví seznam primárních produktů kouřových aromat povolených pro použití jako takové v potravinách nebo na jejich povrchu a/nebo k výrobě sekundárních kouřových aromat, k 19. 4. 2022Garance
19.4.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Jaro přináší nově oceněné výrobky: kvalitní rajčata a sýry i osvěžující limonády
17.5.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Označení přírodní margarínGaranceQ&A
21.12.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Komoditní vyhláška pro mléko, mléčné výrobky, mražené krémy, jedlé tuky a olejeGarance
26.11.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nejlepší biopotravinou roku 2022 je sýr z Ekofarmy Javorník
1.9.2022, Zdroj: PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Alergeny v potravinách 05: Označování alergenůGarance
14.7.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje předána
18.7.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro zpracování mlékaGarance
3.12.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k podmínkám dovozu/tranzitu a kontrolám některých směsných produktůGarance
4.4.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Falšování mléka a výrobků z mléka a s podílem mlékaGarance
8.1.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Správná praxe ve stravovacích službách: Chemická rizika z potravin a pokrmůGarance
11.7.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Příklady označování: LahůdkyGarance
1.10.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Regionální potravina Královéhradeckého kraje: Ocenění pro mošt a sýrové tajemství
25.7.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
2073/2005, Nařízení Komise (ES) o mikrobiologických kritériích pro potraviny, k 28. 2. 2019Garance
28.2.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 853/2004 o hygieně potravin živočišného původuGarance
24.1.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Regionální potravinu získaly na Vysočině Třebíčská slanina a jahody z KožichovicRegionální potravina získají na Vysočině také Třebíčská slanina a jahody z Kožichovic
5.9.2022, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Označování rostlinných potravin názvy vyhrazenými pro mléko a mléčné produktyGarance
7.9.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Jiří Kopáček: Konzumace mléka a mléčných výrobků má v ČR dlouholetou tradici
18.3.2024, Zdroj: Potravinářská komora ČR
Potravinářské aditivní látky: Látky chuťové a povzbuzujícíArchiv
1.7.2004, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2023/2108, Nařízení Komise (EU), kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 a příloha nařízení Komise (EU) č. 231/2012, pokud jde o potravinářské přídatné látky dusitany (E 249-250) a dusičnany (E 251-252)Garance
6.11.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Listerie, listerióza a výroba potravinGarance
1.7.2009, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nová publikace: MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY - rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými
17.11.2021, Zdroj: Potravinářská komora ČR
Plísně a kvasinky a jejich význam pro výrobu potravinGarance
1.4.2006, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Časté chyby v označování potravinářských produktůGarance
20.6.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Prodej potravin pro vegetariány v prvním pololetí vzrostl o 40 procent
6.11.2023, Zdroj: Automatizace v potravinářství
Specifikace nebezpečí při práci v potravinářství a z nich plynoucích rizik a opatření k jejich eliminaciArchiv
25.11.2013, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Potravinářské aditivní látky: BarvivaArchiv
1.7.2004, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Navazující dotaz k dotazu Označení přírodní margarínQ&A
27.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Českou biopotravinou roku 2021 je tvaroh z Javorníků
2.9.2021, Zdroj: PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Stanovení doby spotřeby u studených pokrmůGaranceQ&A
22.12.2015, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Metody úchovy potravinGarance
1.7.2009, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Listeria ve zmrazené zelenině: jak snížit rizika
29.4.2020, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
Potravinářské aditivní látky: Kyseliny, zásady, soli a esteryArchiv
1.7.2004, Verlag Dashöfer
, Zdroj: