Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Balení potravin v modifikované atmosféře

13.10.2015, , Zdroj: Verlag Dashöfer

6.4.4 Balení potravin v modifikované atmosféře

Doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.

Vliv modifikované atmosféry na kvalitu potravin

Změny vlhkosti a oxidoredukční změny potravin a představují základní procesy ovlivňující kvalitu skladovaných potravin, které lze zásadním způsobem ovlivnit systémem balení. Částečně to platí i o změnách působených mikroorganismy.

Vlhkost významně ovlivňuje chemické, enzymové zejména mikrobiologické děje v potravinách, a proto je přiměřená schopnost obalu bránit transportu vlhkosti mezi potravinou a okolím často nezbytným předpokladem zajištění použitého konzervačního postupu založeného na snižování vodní aktivity v potravině.

Oxidoredukční změny

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: