dnes je 4.12.2022

Input:

Balení potravin z pohledu celého životního cyklu

15.7.2021, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:48:41

Volba materiálů pro balení potravin začíná výrobce i spotřebitele zajímat i z pohledu ochrany životního prostředí. Je lépe balit potraviny do jednorázových obalů, recyklovatelných obalů či opakovaně použitelných obalů? Jak velký vliv na environmentální dopady má primární, sekundární či terciální obal? Jaký dopad má logistika? Na příkladech z praxe některých významných potravinářských podniků bude představena koncepce posuzování životního cyklu potravinových obalů včetně ukázek toho, jak může ekologie ovlivňovat rozhodování o tom, jak balit potraviny.

Kapitoly videa

Lektor

prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA

prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA

Děkan Fakulty technologie ochrany prostředí VŠCHT, ve své odborné činnosti se věnuje rozvoji ekologicky ohleduplného průmyslu, energetiky a hospodaření. Je odborníkem na metodu posuzování životního cyklu, kterou v České republice rozvíjí a uplatňuje ji v řadě projektů vedoucích ke snížení ekologických škod průmyslových aktivit i ke zvýšení kvality lidského života. Přednáší na VŠCHT, ČVUT a UK. Kromě práce na vědeckých projektech spolupracuje s mnoha průmyslovými podniky, neziskovými organizacemi i se samosprávou ČR.

Nahrávám...
Nahrávám...