Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

BRC 7: Stanovení rizikových zón výroby

26.5.2015, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.4.5.1
BRC 7: Stanovení rizikových zón výroby

Ing. Petra Šotolová

Standard BRC v části požadavků rozlišuje jednotlivé zóny provozu podle míry rizika pro výrobek, v souvislosti se stavem výrobku v dané fázi výroby. Tyto zóny jsou:

  • zóna s vysokým rizikem (chlazené a mrazené potraviny), tzv. „high risk”;

  • zóna s intenzivní péčí (chlazené a mrazené potraviny), tzv. „high care”;

  • oblast s intenzivní péčí pro trvanlivé potraviny, které jsou skladované při teplotě okolí, tzv. „ambient high care”;

  • zóna s nízkým rizikem, tzv. „low risk”;

  • uzavřené oblasti (sklady, uzavřené systémy stáčených tekutin, např. mléko, ovocná šťáva);

  • oblasti bez výrobků (jídelna, kancelář, prádelna).

Standard popisuje podrobně jednotlivé zóny a činnosti v nich prováděné, stejně jako opatření, která je nutné přijmout pro ochranu bezpečnosti výrobků. Pro usnadnění identifikace jednotlivých zón poskytuje norma rozhodovací diagramy se systémem uzavřených otázek pro určení míry rizika ve výrobě pro výrobky skladované při snížené teplotě a pro výrobky skladované při teplotě okolí. Rozhodovací diagramy jsou obecně platné a nezahrnují možnost výjimek ve

 
 Napište nám
 Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: