dnes je 4.12.2022

Input:

Informační systém o označování potravin (FLIS)

10.1.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:57:57

Evropská komise zprovoznila informační systém FLIS (Food Labelling Information System), jehož cílem je poskytovat informace o povinných údajích na etiketách různých potravin. Aplikace se snadno ovládá a odkazuje na příslušná ustanovení evropské legislativy. Jak systém funguje a jaké jsou jeho výhody a nevýhody? Dovíte se na tomto on-line školení.

Kapitoly videa

Obsah on-line semináře:

  • Označování potravin podle evropské a tuzemské legislativy.
  • Informační systém o označování potravin (FLIS)
  • Příklady označování různých komodit.
  • Výhody a nevýhody FLIS.

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce pro legislativu a manažer pro vývoj a jakost výrobků. V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent. Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologie vajec a Senzorická analýza. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.

Nahrávám...
Nahrávám...