Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Legislativa vztahující se k alergenům

1.1.2009, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.4.5 Legislativa vztahující se k alergenům

Ing. Petra Šotolová; Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc.

Legislativní požadavky na alergeny

Legislativní požadavky na alergeny v potravinách se v posledních letech několikrát měnily, nejprve byly definovány tzv. sledované alergeny – tj. dvanáct skupin potravin, další směrnicí byly přechodně ze seznamu sledovaných alergenů vyloučeny některé produkty, které vlivem zpracování nebo daným způsobem použití nejsou považovány za alergeny. Poslední úprava spočívala v doplnění dvanácti sledovaných alergenů o další dva měkkýše a lupinu. Národní legislativa evropské směrnice zapracovala, stěžejním předpisem v ČR je vyhláška o

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: