dnes je 29.6.2022

Input:

Mikrobiální rizika z potravin neživočišného původu

12.5.2020, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:39:51

V posledních letech proběhlo na území EU několik epidemií závažných onemocnění, jejichž příčinou byla konzumace potravin rostlinného původu. Evropský úřad pro bezpečnost potravin proto přistoupil k hodnocení rizikovosti jednotlivých druhů těchto produktů. Praxe ukazuje, že potraviny rostlinného původu jsou často opomíjeny výrobci potravin v rámci provádění analýzy rizika při stanovení postupů založených na principu HACCP.

Kapitoly videa

Lektor

MUDr. Pavla Svrčinová

MUDr. Pavla Svrčinová

Hygienička a odbornice v ochraně a podpoře veřejného zdraví na národní i evropské úrovni. Dlouhá léta se specializuje na hygienu výživy a bezpečnost potravin, jako auditorka na celoevropské úrovni. V minulosti byla například zaměstnána u Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě jako ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání. V letech 2009 – 2015 působila u orgánu  Evropské komise - Generálního ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin. Od roku 2016 zastává funkci ředitelky Sekce ochrany a podpory veřejného zdraví Hygienické stanice hlavního města Prahy. Přednáší také na Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

Nahrávám...
Nahrávám...