Nové ČSN pro výrobu potravin a související aspekty vydané v březnu 2021.
ČSN EN ISO 660 Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení čísla kyselosti a kyselosti
Tento dokument specifikuje tři metody (dvě titrační a jednu potenciometrickou) pro stanovení kyselosti v živočišných a rostlinných tucích a olejích, dále jen "tuky". Kyselost se přednostně vyjadřuje jako číslo kyselosti, případně jako běžně vypočítaná kyselost. Tento dokument je použitelný pro rafinované a surové rostlinné nebo živočišné tuky a oleje, mastné kyseliny tuků pro výrobu mýdla nebo technické mastné kyseliny. Metody nejsou použitelné pro vosky. Vzhledem k tomu, že metody nejsou zcela specifické, nemohou se použít pro rozlišení mezi minerálními kyselinami, volnými mastnými kyselinami a dalšími organickými kyselinami. Číslo kyselosti proto také zahrnuje jakékoli minerální kyseliny, které jsou přítomny. Na mléko a mléčné výrobky (nebo tuk pocházející z mléka a mléčných výrobků) se tato norma nevztahuje.