dnes je 4.10.2024

Input:

Nové šlechtitelské techniky použité při produkci potravinářských surovin

7.8.2024, , Zdroj: PotravinyInfo (www.potravinyinfo.cz), Délka videa: 00:31:58

- Inovativní metody šlechtění jako podpora evropského potravinářství - Výzkum a vývoj v oblasti novýchtechnik šlechtění - Základy nové legislativy

Kapitoly videa

Lektor

Ing. Bc. Zuzana Malinová

Ing. Bc. Zuzana Malinová

Vystudovala obor Chemie a technologie potravin na Technologické fakultě Univerzity T. Bati ve Zlíně. Od roku 2010 působí na Odboru bezpečnosti potravin, Ministerstva zemědělství ČR. Konkrétně se věnuje problematice geneticky modifikovaných potravin a krmiv a pěstování GM rostlin. V souvislosti s vývojem vědy, nových šlechtitelských technik a také s rozšířením svého odborného zaměření se kromě GMO zabývá také oblastí nových potravin a nových genomických technik. Na národní úrovni spolupracuje s Vědeckým výborem pro GM potraviny a krmiva a s Českou komisí pro nakládání s GMO při Ministerstvu životního prostředí. Na evropské úrovni zastupuje ČR na pracovních skupinách Evropské rady a Komise při projednávání legislativních aktů v rámci všech výše zmíněných problematik.  

Nahrávám...
Nahrávám...