dnes je 28.6.2022

Input:

Nutriční hodnocení potravin pomocí Nutri-Score

27.1.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 01:50:07

Výživové označení Nutri-Score převádí nutriční hodnotu potravinového produktu do jednoduchého kódu skládajícího se z 5 písmen (A, B, C, D, E) a barev od zelené do červené. Systém se používá zejména v západní části Evropy, kde je dobrovolný či povinný. Řada institucí volá po jeho zakotvení do evropské legislativy.

Kapitoly videa

On-line seminář určen pro:

  • všechny provozovatele potravinářských podniků,
  • pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.

Obsah on-line semináře:

  • Co je Nutri-Score?
  • Pro jaké potraviny se používá a pro jaké ne?
  • Jaký je současný statut tohoto označení v rámci povinného označování potravin?
  • Jaký pohled na Nutri-Score mají tuzemské úřady a organizace?

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce pro legislativu a manažer pro vývoj a jakost výrobků. V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent. Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologie vajec a Senzorická analýza. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.

Z důvodu údržby našich serverů budou v úterý 28. 6. 2022 od 17:30 nedostupné naše služby. Plánovaná doba výpadku je jedna hodina. Omlouváme se.
Více informací

Nahrávám...
Nahrávám...