Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Obaly na bázi papíru pro potraviny: Úvod do problematiky

3.3.2015, , Zdroj: Verlag Dashöfer

6.4.7.1 Obaly na bázi papíru pro potraviny: Úvod do problematiky

Doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.

Samotný papír je v potravinářské technologii vhodný k balení potravin dostatečně inertních, suchých, s nízkou aktivitou vody či nízkým obsahem tuků. Riziko kontaminace potravin je obecně vyšší u potravin s vyšší hodnotou vodní aktivity nebo u výrobků s vyšším obsahem etanolu či tuků.

Kontaminanty v papírové hmotě jsou buď rezidua látek používaných při výrobě nebo hlavně xenobiotika z recyklátu či tiskových barev.

V současnosti roste po celém světě tlak na zvyšování objemu využívání obalového odpadu. Systémy sběru a využití jsou v důsledku stále přísnějších legislativních

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: