Britská Food Standards Agency (FSA) provozuje on-line kurz zaměřený na balení v prostředí vakua a balení v modifikované atmosféře. Kurz má zvýšit povědomí o těchto technikách a rizicích, která při jejich používání hrozí.
Výukový materiál je poskytován zdarma (po registraci) a je určen tamním dozorovým orgánům. Vhodný je i pro běžné spotřebitele - zájemce o bezpečnost potravin a problematiku výskytu bakterie Clostridium botulinum.
Hlavními cíli jsou:
- poskytnout základní informace o stabilitě vakuově balených produktů v různých podmínkách (pH, přítomnost soli a konzervantů, aktivita vody);
- upozornit na možná rizika spojená s používáním vakuového balení;
- doporučit vhodný postup, jak rizikům vyplývajícím z technologického procesu zamezit.
Kurz je rozdělen do čtyř samostatných celků. Po absolvování každého celku má uživatel možnost otestovat své znalosti v kvízu.