Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Požadavky halal a certifikace halal

9.2.2016, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.3.2 Požadavky halal a certifikace halal

Ing. Petra Šotolová

Halal je v arabštině označení pro předměty denní potřeby, které jsou zákonné, povolené pro věřícího muslima. Toto označení je vžité především u potravin, nicméně i jiné produkty denního užití, např. produkty farmaceutického nebo kosmetického průmyslu, mohou být označeny jako halal. Ve Velké Británii pak můžeme nalézt i speciální dětskou a kojeneckou stravu s označením halal. Opakem jsou potom produkty označené jako haram, tj. takové, jež jsou nezákonné, zakázané.

Toto rozdělení potravin, ale i dalších předmětů denního užití, vychází z koránu, kde je explicitně pro každého muslima zakázáno požívat maso zvířat zemřelých tzv. přirozeně, tj.

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: