dnes je 2.7.2022

Input:

Požadavky norem GFSI a analytické metody v boji proti potravinovým podvodům

18.11.2021, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 01:26:20

Podvodné praktiky v potravinářském odvětví mohou vést, kromě ekonomických ztrát, také k ohrožení bezpečnosti potravin. Všeobecně proto sílí tlaky na výrobce a distributory potravin, aby podle požadavků standardů GFSI zavedli postupy pro zmírňování potravinových podvodů. Jak tedy posuzovat rizika výskytu podvodů a jak implementovat kontrolní opatření? Jaké zdroje informací využívat při zpracování dokumentace?

Kapitoly videa

Lektor

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Je absolventkou Potravinářské fakulty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, s doktorským vzděláním v oboru technologie potravin zaměřeným na systémy bezpečnosti a jakosti. Podílí se na pedagogických aktivitách Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze. Je autorkou/spoluautorkou odborných publikací a studií k implementaci systému HACCP. Od roku 2000 je lektorkou vzdělávacích akcí a auditorkou v oblasti bezpečnosti potravin (GMP/GHP, HACCP, GFSI standardy). Provedla více jak 1000 certifikačních a dodavatelských auditů dle standardů GFSI (BRC, IFS) a dle standardů obchodních řetězců ve všech potravinářských odvětvích jak v ČR, tak v zahraniční.

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a diplomových prací a od roku 2017 i jako člen vědecké rady Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Je členem řady odborných komisí (např.: pro značku Klasa, pro České cechovní normy), je rovněž členem správní rady společnosti pro výživu. Do roku 2017 působil jako auditor systémů bezpečnosti potravin. V letech 2007-2014 působil ve funkci vědeckého tajemníka České technologické platformy pro potraviny. V letech 2014 - 2019 zastával funkci ředitele společnosti Eurofins CZ, kde nadále pracuje v odborné pozici. V letech 2015-2017 byl koordinátorem studií zaměřených na dvojí kvalitu potravin.

Nahrávám...
Nahrávám...