Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Přídatné látky

5.11.2012, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 01:22:22

Mezi spotřebiteli se šíří mnoho nepravdivých informací a mýtů o přídatných látkách (aditivech), proto je potřeba poskytnout výrobcům i spotřebitelům pravdivé informace o pravidlech používání těchto látek. V současné době je používání přídatných látek regulováno nařízeními, která jsou závazné pro celou Evropskou Unii. Mezi nařízení patří i nové nařízení 1129/2011/ES, které mění dosud obvyklý přístup k informacím upravujícím používání aditiv.

Seminář určen pro:

Provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin, pracovníky výroby v potravinářství, technology potravinářských podniků, spotřebitele se zájmem o oblast přídatných látek.

Obsah seminář:

  • Nařízení 1333/2008/ES
  • Přídatné látky
  • Barviva
  • Přídatné látky – použití
  • Přídatné látky – mýty, desinformace a polopravdy
  • Nařízení 1333/2008/ES – pokračování
  • Přídatné látky – omezení použití
  • Nařízení 1169/2011/ES
  • Přídatné látky – používaná množství
  • Přídatné látky – rozdělení
  • Přídatné látky - shrnutí

Lektorka:

 
doc. Ing. Kamila Míková CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a v Boneco, a.s., jako odborný poradce pro legislativu a manager pro vývoj a jakost výrobků.

V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent.

Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologii vajec a Senzorickou analýzu. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a  publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková CSc.

doc. Ing. Kamila Míková CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a v Boneco, a.s., jako odborný poradce pro legislativu a manager pro vývoj a jakost výrobků.

V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent.

Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologii vajec a Senzorickou analýzu. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a  publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.

 
 Napište nám
 Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: