Jako výrobci či distřibutoři se nás často ptáte na konkrétní věci spojené se správným značením potravinářských produktů. Víc hlav víc ví, tak proč se nezeptat v průběhu akce Označování potravin 2022? Na Vaše dotazy budou odpovídat hned tři odborníci.
Kdy: 2. června 2022
Kde: on-line
Co:
Právní regulace označování potravin
Jakub Málek (PEYTON legal)
V tomto příspěvku dostanete základní přehled relevantních právních témat a českých a evropských právních předpisů regulujících označování potravin. Rozebereme hlavní pravidla a témata označování potravin a poskytneme výhled na připravované změny v této oblasti.
Označování potravin a nejčastější nedostatky z pohledu Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Ing. Simona Mrkvicová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
Jaké jsou základní požadavky kladené na označování balených a nebalených potravin? Co a jak musí být na baleném výrobku a u nebalených potravin uvedeno? Jaké jsou nejčastěji zjišťované nedostatky v označování potravin?
Výhody a nevýhody uvádění výživových schémat na obalech potravin
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. (VŠCHT Praha)
Výživová schémata mají spotřebitele vést k nákupům zdravějších potravin a přispět tím k prevenci chronických onemocnění souvisejících s výživou. Po světě se zavádějí různá nutriční značení, v Evropě je nejdále systém Nutri-Score. Uvažujete o jeho zavedení? Jaké jsou přednosti a úskalí používání těchto schémat?