11. dubna 2018 vstoupilo v platnost nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách. Jak toto nařízení ovlivňuje potravinářský průmysl se dozvíte na našem on.line semináři.
Obsah on-line semináře:
- Procesní kontaminanty
- Akrylamid – vznik a výskyt v potravinách
- Akrylamid – legislativní požadavky (nařízení 2017/2158/EU)
- Akrylamid – zmírňující opatření pro vybrané potraviny:
- hranolky a další smažené výrobky z krájených brambor,
- bramborové lupínky, snacky, krekry a jiné výrobky z bramborového těsta,
- chléb,
- snídaňové cereálie (s výjimkou ovesné kaše),
- jemné pečivo: keksy, sušenky, suchary, cereální tyčinky, oplatky, suchary, knäckerbroty, náhražky chleba, perník apod.
- pražená káva a instantní (rozpustná) káva,
- náhražky kávy
- potraviny pro malé děti a obilné příkrmy určené pro kojence a malé děti.
- Furan – výskyt a legislativní požadavky
- MCPD - výskyt a legislativní požadavky
On-line semináře - vzdělávejte se kdekoliv
On-line seminář neboli webinář je způsob vzdělávání přes internet vedený lektorem v reálném čase. Zúčastnit se ho můžete kdekoliv. Stačí Vám k tomu jen počítač s internetem a sluchátka. Během školení můžete lektorovi položit dotaz prostřednictvím chatu. On-line semináře probíhají v aplikaci Adobe Connect. Link k přihlášení do virtuální místnosti Vám pošleme den před konáním semináře na e-mailovou adresu uvedenou v objednávce.
Lektor: