dnes je 3.3.2021

Input:

Procesní kontaminanty v potravinách - legislativní požadavky

Datum konání: 17.3.2021, 9:00 - 14:00, doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

11. dubna 2018 vstoupilo v platnost nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách. Jak toto nařízení ovlivňuje potravinářský průmysl se dozvíte na našem on.line semináři.

Obsah on-line semináře:

  • Procesní kontaminanty
  • Akrylamid – vznik a výskyt v potravinách
  • Akrylamid – legislativní požadavky (nařízení 2017/2158/EU)
  • Akrylamid – zmírňující opatření pro vybrané potraviny:
    • hranolky a další smažené výrobky z krájených brambor,
    • bramborové lupínky, snacky, krekry a jiné výrobky z bramborového těsta,
    • chléb,
    • snídaňové cereálie (s výjimkou ovesné kaše),
    • jemné pečivo: keksy, sušenky, suchary, cereální tyčinky, oplatky, suchary, knäckerbroty,  náhražky chleba, perník apod.
    • pražená káva a instantní (rozpustná) káva,
    • náhražky kávy 
    • potraviny pro malé děti a obilné příkrmy určené pro kojence a malé děti.
  • Furan – výskyt a legislativní požadavky
  • MCPD - výskyt a legislativní požadavky

On-line semináře - vzdělávejte se kdekoliv

On-line seminář neboli webinář je způsob vzdělávání přes internet vedený lektorem v reálném čase. Zúčastnit se ho můžete kdekoliv. Stačí Vám k tomu jen počítač s internetem a sluchátka. Během školení můžete lektorovi položit dotaz prostřednictvím chatu. On-line semináře probíhají v aplikaci Adobe Connect. Link k přihlášení do virtuální místnosti Vám pošleme den před konáním semináře na e-mailovou adresu uvedenou v objednávce.

Lektor:

Nahrávám...
Nahrávám...