Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Vybavení a zajištění příhonu jatečných zvířat

18.6.2013, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.10.4 Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist – Vybavení a zajištění příhonu jatečných zvířat

Ing. Pavel Smetana, Ph.D.

Otázka ANO NE 
Chcete porážet pouze vlastní produkci?  Je důležité zajistit prostory pro uklidnění zvířat po přepravě a odpovídající dopravní prostředky. Pro dopravu musíte mít registraci od příslušné krajské veterinární správy (dále jen KVS). 
Probíhá porážka v areálu farmy?  Potřebujete odpovídající dopravní prostředek, který bude vyhovovat zásadám welfare. 
Je zajištěn svoz živých zvířat vlastním vozidlem, splňujícím veterinární předpisy? Musíte být registrovaný u KVS jako dopravce. Musíte si smluvně zajistit svoz nebo se dohodnout s tím, komu budete porážet, aby vám zvířata dovezl. 
Je zajištěn a vybaven prostor pro mytí a dezinfekci dopravních prostředků na přepravu zvířat?  Prostor (rampa) na mytí a dezinfekci vozidel musí být v takovém místě a mytí musí probíhat v takovou dobu, aby nehrozilo křížení s cestami, po nichž se vozí výrobky. Používat lze užitkovou vodu. 
Umožňuje organizace porážky přivádět zvířata k omráčení tak, aby se nemusela před porážkou ustájit?  Musíte vybudovat ustájovací zařízení. Vybavení prostor již není legislativně vyžadováno. 
Máte-li ustájovací prostory před porážkou, vyhovují předpisům a welfare?  Musíte je vybudovat tak, aby splnily veterinární předpisy (stíněné, v zimě zateplené, s napáječkami, kapacita ustájení cca 2 hodiny před porážkou). 
 
 Napište nám
 Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: