Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodů

12.11.2013, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.10.25
Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist – Systém kontrolních kritických bodů

Ing. Pavel Smetana, Ph.D.

       
Otázka ANO NE
Víte, co je „hygienický balíček“?Jedná se o soubor nařízení EU, který stanovuje podmínky pro provoz a kontrolu zpracovatelských provozů ve zpracování živočišných produktů.
Je zpracován plán HACCP pro provoz? Nemusíte již dále vyplňovat a číst, protože máte vše, co obsahuje tato kapitola. Pouze si dejte pozor na to, aby nebyl plán příliš obsáhlý. Platí zde: „méně znamená více“. Pro váš provoz budou téměř vždy vyhovovat maximálně 3–4 kritické kontrolní body. Pro povolení provozu je nezbytnou součástí. Doporučuji jej zpracovat co nejjednodušeji, neboť podle něj budou postupovat veterinární inspektoři při následných kontrolách. Neplnění vámi popsaných kontrolních bodů bude sankcionováno!
Je zpracován sanitační plán?Pro povolení provozu je nezbytnou součástí. Musíte zajistit čištění a dezinfekční prostředky schválené pro použití v potravinářském provozu. Seznam je k dispozici na webových stránkách Ústavu pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv – ÚSKVBL.
Je zpracován plán DDD (dezinfekce, dezinsekce, deratizace)?Pro povolení provozu je nezbytnou součástí. Je nutno si smluvně zajistit deratizační firmu, která má povolení k činnosti od KVS.
Je zpracován plán pohybu suroviny tak, aby nedocházelo ke křížení cest (je zachován logický posun suroviny při zpracování)? Případné křížení lze časově oddělit.Pro povolení provozu je nezbytnou součástí.
 
 Napište nám
 Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
 Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
Input: