3.10.22
Produkce vajec na farmě: Provozní řád
Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
NahoruProvozní řád
-
V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby
proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v
potravinářském provozu.
-
Pracovníci v provozu a kontrolních orgánů jsou povinni používat
předepsané pomůcky BOZP. Jedná se zejména o pracovní plášť, kalhoty, obuv,
čepici či síťku na vlasy.
-
Na pracoviště nemají přístup osoby pod vlivem drog či jiných
návykových látek, osoby trpící horečnatým nebo průjmovým onemocněním a osoby
bez platného průkazu pracovníka v potravinářském provozu.
-
Zjistí-li pracovník výskyt nežádoucích částí ve vejci (cizí
tělísko, zárodek apod.), ihned tuto část odstraní a umístí do nádoby označené
žlutě.
-
Dojde-li v průběhu pracovní směny ke zranění, okamžitě po
zajištění základních životních funkcí to ohlásí vedoucímu, který zajistí
následné ošetření.
-
Všechny osoby, jež se pohybují v prostorách provozovny (kromě
kontrolních orgánů), se řídí pokyny vedoucího provozovny.
NahoruPlán DDD – deratizace, dezinsekce, dezinfekce
Provoz porážky a bourárny
-
Deratizace
Lapače s požerovou nástrahou
Umístění: viz Příloha č. 1 – Schéma umístění požerových nástrah
Vizuální kontrola: 1x denně
Příloha č. 2 – Průvodní dokumentace o složení, použitelnosti a
výměně požerových nástrah od dodavatelské firmy.
- B. Dezinsekce
-
Ošetření obvodových zdí okolo stavebních otvorů (dveří a oken)
postřikem proti hmyzu do vzdálenosti min. 1 m od daného otvoru.
-
Sítě proti hmyzu v oknech, která lze otevírat.
-
Elektrický lapač hmyzu v prostoru třídírny.
- C. Dezinfekce