Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Specifická nebezpečí u některých činností v potravinářství

25.11.2013, , Zdroj: Verlag Dashöfer

9.11.3 Specifická nebezpečí u některých činností v potravinářství

Ing. Pavel Petrů

Mlynářství

Při zpracování obilí, v mlynářství při výrobě mouk a dalších mlynářských produktů se vyskytují, kromě nebezpečí uvedených /11.2, nebezpečí požáru nebo výbuchu.

Obilní prachy jsou nebezpečné v každé formě, jak v usazeném, tak rozvířeném stavu.

Rozvířený prach nad spodní mez výbušnosti se při iniciaci zápalným zdrojem vznítí a pak následuje druhotný výbuch. Spodní mez výbušnosti je nejmenší množství prachových částic rozšířených v 1 m3 vzduchu, která stačí k tomu, aby mohl v tomto prostoru nastat výbuch. Obilní prach má bod vzplanutí 255 oC, bod vznícení 447 oC a spodní mez

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: