Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Správná praxe ve stravovacích službách: Kontrola škůdců

21.3.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.1.2.7 Správná praxe ve stravovacích službách: Kontrola škůdců

MUDr. Pavla Svrčinová

Škůdce

Škůdce je živočich, který jakýmkoliv způsobem vadí člověku v jeho činnosti. Např. přenašeči nemocí, zemědělští škůdci (škodliví plži) atd.

Pojem škůdci ve spojení se stravovacími provozy znamená zejména hmyz a hlodavce, kteří se do provozovny mohou dostávat z vnějšího prostředí okny, dveřmi, odpadními kanály, škvírami a netěsnostmi, se surovinami, pracovníky atd. Výskyt škůdců v provozovně je spojen s četnými hygienickými a zdravotními problémy. Tito živočichové přenášejí nemoci, například salmonelózu, škodí požerem potravin nebo jejich jiným znehodnocením.

Dezinsekcí se rozumí

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: