Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Správná praxe ve stravovacích službách: Kvalita vody

18.4.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.1.2.9 Správná praxe ve stravovacích službách: Kvalita vody

MUDr. Pavla Svrčinová

Potravinářské zařízení by mělo mít dostatek vody v jakosti pitné vody, za adekvátního tlaku a vhodné teploty. V každém zařízení by měl existovat systém, který zajistí dostatečný přísun teplé pitné vody, zejména pro účely sanitace a čištění. Teplá voda by neměla být používána k přípravě pokrmů a nápojů. Teplá voda je vždy připravována v zásobnících, kde nějakou dobu takzvaně stojí, a v této prodlevě by mohlo dojít k pomnožení nežádoucí mikroflóry. Navíc při tomto skladování dochází ke snížení obsahu chlorových látek, které mají zabezpečovat zdravotní nezávadnost vody.

Led se připravuje z pitné vody

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: