Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Správná praxe ve stravovacích službách: Mikrobiologická rizika z potravin a pokrmů

20.6.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.1.2.14 Správná praxe ve stravovacích službách: Mikrobiologická rizika z potravin a pokrmů

MUDr. Pavla Svrčinová

Alimentární nákazy jsou skupinou nemocí převážně zažívacího traktu, které většinou vznikají požitím potraviny kontaminované bakteriemi, viry nebo plísněmi.

Přenos se děje několika způsoby:

  1. přenos přímo produkty nemocných zvířat (maso, med, vejce, mléko) – tzv. zoonózy;
  2. přenos znečištěnými pomůckami (nářezové destičky, nože, vidličky, misky) či rukama personálu;
  3. přenos potravinami, ve kterých došlo k pomnožení bakterií a k produkci toxinů.

Charakteristický pro tato onemocnění je hromadný výskyt. V rámci snižování počtu těchto onemocnění jsou

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: