Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Správná praxe ve stravovacích službách: Sanitace ve stravovacím zařízení (čištění a dezinfekce)

28.3.2017, , Zdroj: Verlag Dashöfer

4.1.2.8 Správná praxe ve stravovacích službách: Sanitace ve stravovacím zařízení (čištění a dezinfekce)

MUDr. Pavla Svrčinová

Sanitace

Sanitací se v potravinářském průmyslu rozumí činnost k dosažení adekvátní čistoty ploch, které jsou ve styku s potravinami či pokrmy. Tento proces musí účinně ničit vegetativních buňky mikroorganismů. Sanitace má význam pro veřejné zdraví a podstatně snižuje počet dalších nežádoucích mikroorganismů, aniž by měla nepříznivý vliv na potraviny nebo jejich bezpečnost pro spotřebitele.

Proces sanitace zahrnuje především:

  1. úklid a čištění;
  2. dezinfekci;
  3. dezinsekci;
  4. deratizaci.

Ochrana proti škůdcům, tj.

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: