dnes je 7.11.2024

Input:

Státní zemědělská a potravinářská inspekce a podněty spotřebitelů

22.9.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:34:06

Státní zemědělská a potravinářská inspekce vykonává úřední dozor nad potravinami na základě principu předběžné opatrnosti a dále na základě hodnocení rizika. Rizika mohou být různá. Patří mezi ně např. složení dané potraviny, možnosti kontaminace různými agens, podmínky úchovy atd. SZPI při hodnocení rizik využívá i negativní zkušenosti spotřebitelských organizací či jednotlivých spotřebitelů, které jsou sdělovány v podobě tzv. podnětů ke kontrole. Kolik podnětů SZPI dostává a jaká je jejich oprávněnost?

Kapitoly videa

Lektor

doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská

doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská

Absolvovala Fakultu chemické technologie, obor organická chemie, na Vysoké škole chemicko-technologické. Pak pracovala ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha jako výzkumný pracovník, později nastoupila na VŠCHT na Fakultu potravinářské a biochemické technologie na Ústav chemie a analýzy potravin, kde následně obhájila doktorskou práci v oboru analýzy potravin. Od roku 2012 působí jako docent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde vede Senzorickou laboratoř a vyučuje předmět Senzorická analýza. Podílí se na pořádání školení ze senzorické analýzy pro pracovníky z potravinářského průmyslu.

Nahrávám...
Nahrávám...