dnes je 4.12.2022

Input:

Trendy ve falšování potravin a co je možné v roce 2020 odhalit?

7.7.2020, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:52:59

Co je považováno za falšování a kdy se jedná „pouze“ o snížení kvality výrobků? Kdy může falšování představovat ohrožení zdraví a života spotřebitelů? Jaké jsou aktuální trendy v oblasti falšování potravin? Diskutovány budou různé aspekty klamání spotřebitele od naředění výrobku vodou přes záměnu zeměpisného původu po nepravdivou deklaraci bio původu potraviny.

Kapitoly videa

Lektor

doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Od roku 2001 pracuje na VŠCHT Praha na Ústavu konzervace potravin. Podílela se na přípravě akreditovaného programu magisterského studia oboru Technologie potravin, v rámci kterého přednáší zavedený předmět Autenticita potravin a detekce falšování i jeho anglickou mutaci Food Traceability and Authenticity. Její pedagogická i výzkumná činnost je zaměřená na využití pokročilé instrumentace k řešení aktuálních úkolů z oblasti kvality potravin, jako je např. identifikace příčiny vad, optimalizace stability a predikce trvanlivosti a metody hodnocení autenticity potravin.

Nahrávám...
Nahrávám...