dnes je 30.6.2022

Input:

Trvalá udržitelnost při výrobě potravin z pohledu společnosti Danone

19.8.2021, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:50:43

Klademe v Česku dostatečnou pozornost na udržitelnost a zvláště udržitelnost v potravinářství? Není to jen „zelené šílenství“, které se na nás valí z Bruselu? Jak řeší v praxi udržitelnost velká potravinářská firma s globálním záběrem, jejíž celosvětová vize zní „One Planet. One Health“? Od minimalizace plýtvání potravin, přes obaly v maximálně možné míře recyklovatelné, podpoře flexitariánského přístupu ke stravování, který vedle ryze výživových aspektů bere v potaz i ohledy na dlouhodobou udržitelnost, až po systémy úsporného nakládání s vodními zdroji.

Kapitoly videa

Lektor

PhDr. Petr Kopáček

PhDr. Petr Kopáček

působí ve společnosti Danone jako Public Affairs Manager pro Česko. Ve své pozici má na starost komunikaci a realizaci projektů s profesními asociacemi, institucemi veřejné správy a dalšími klíčovými hráči ve sféře potravinářství, včetně oblasti CSR a trvalé udržitelnosti. Má více než 14 let zkušeností z oblasti Public Affairs, externí a interní komunikace a marketingu. Před nástupem do Danone působil mj. v Hamé, LEO Express, Hospodářské komoře a na Generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Vystudoval historii a politologii na Filosofické fakultě University Karlovy, studoval také v zahraničí.

Nahrávám...
Nahrávám...