Zatřídění dokumentu
Vztahuje se k typu informace:
Vztahuje se k aktuálnosti:
  • Garance aktuálnosti

 

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Do not fill this:

Vaječné výrobky

21.7.2015, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.1.2.3 Vaječné výrobky

Doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Definice

Vaječnými výrobky se nazývá vaječný obsah, případně jeho složky, tj. vaječná melanž, bílek nebo žloutek, které se získají ze skořápkových vajec po odstranění skořápky a podskořápkových blan. Mohou být doplněny i jinými potravinami (např. cukr, sůl) nebo přídatnými látkami, které zlepšují jejich funkční vlastnosti nebo prodlužují trvanlivost. Vyrábějí se v různých formách jako tekuté, koncentrované, mražené, sušené nebo koagulované. Mezi vaječné výrobky nepatří výrobky z vajec, jako jsou pekařské a cukrářské výrobky, těstoviny, majonézy a další potraviny.

Pasterované vaječné výrobky se na trh uvádějí ve formě chlazené kapalné, mražené,

Přístup k tomuto dokumentu mají jen předplatitelé modulu:
PotravinyInfo.cz
 +420 222 539 333  info@potravinyinfo.cz

VÝHODY PŘEDPLATNÉHO

  • Více než 250 dokumentů z oblasti výroby potravin a jejich uvádění na trh.
  • Každý měsíc nové nebo aktualizované články psané autorským týmem.
  • Stovka právních předpisů v úplném (konsolidovaném) znění.
  • Garance aktuálnosti a správnosti.
  • On-line semináře a jejich videozáznamy zdarma.
  • Bezplatný odpovědní servis.
     
     Napište nám
     Beru na vědomí, že tento formulář neslouží pro zadávání odborných dotazů, ale pro zasílání Vašich podnětů a postřehů k fungování portálu. Pro zadávání odborných dotazů prosím používejte tento formulář. Děkujeme za pochopení.
     Děkujeme, na Váš podnět budeme reagovat do 24 hodin v rámci pracovního týdne.
    Do not fill this: