dnes je 27.5.2024

Input:

Výhody a nevýhody uvádění výživových schémat na obalech potravin

18.5.2023, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:56:35

Výživová schémata mají spotřebitele vést k nákupům zdravějších potravin a přispět tím k prevenci chronických onemocnění souvisejících s výživou. Po světě se zavádějí různá nutriční značení, v Evropě je nejdále systém Nutri-Score. Uvažujete o jeho zavedení? Jaké jsou přednosti a úskalí používání těchto schémat?

Kapitoly videa

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce pro legislativu a manažer pro vývoj a jakost výrobků. V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent. Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologie vajec a Senzorická analýza. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.

Nahrávám...
Nahrávám...