dnes je 7.12.2019
Input:

Výzkum v oblasti alergií a zdroje informací

1.1.2009, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.4.6
Výzkum v oblasti alergií a zdroje informací

Ing. Petra Šotolová; Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc.

Výzkum potravinových alergií/alergenů

Evropská komise podpořila prostřednictvím 5. a 6. rámcového programu výzkumu řadu výzkumných projektů zaměřených na alergie (viz následující tabulka).

Přehled výzkumných projektů EU zaměřených na potravinovou alergii

Název projektu Zaměření projektu
EuroPrevall a Výskyt (prevalence), náklady a základna pro potravinovou alergii v Evropě
www.europrevall.org
InformAll Komunikace o potravinových alergiích: informace pro spotřebitele, legislativa a průmysl
foodallergens.ifr.ac.uk
Allergest Vliv GI-trávení na alergenitu potravin
allergest.technion.ac.il
REDALL Snížení alergenity zpracovaných potravin obsahujících živočišné alergeny
www.chemie.uni-hamburg.de/lc/redall/
INFABIO Vlivy stravy a životního stylu na riziko GI-infekce a alergie v počátku života znalosti spotřebitelů, jejich postoje a potřeby
www.gla.ac.uk/departments/infabio/uk/fabframe2.html
GA2 len Global Allergy and Astma European Network (Evropská vědecká základna pro alergii a astma)
www.ga2len.net/