Po velké novele zákona o potravinách, která je účinná od začátku roku 2015, byl v roce 2016 schválen zákon č. 180/2016 Sb., který mění zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, s účinností od září 2016, respektive od začátku roku 2017 (a dále také v následujících letech).
On-line seminář určen pro:
provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin, ostatní zájemce o změny v potravinářské legislativě.
Obsah on-line semináře:
- Změny v novele zákona č. 110/1997 Sb.
- Základní pojmy.
- Povinnosti PPP, kteří potraviny vyrábějí, dovážejí a vyvážejí.
- Povinnosti PPP, kteří uvádějí potraviny na trh.
- Česká potravina.
- Označování potravin zabalených v nepřítomnosti spotřebitele.
- Označování nebalených potravin.
- Označování pokrmů – alergeny.
- Změny pravomocí orgánů státního dozoru.
Lektor
| doc. Ing. Kamila Míková, CSc. Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce pro legislativu a manažer pro vývoj a jakost výrobků. V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent. Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologie vajec a Senzorická analýza. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích. |