dnes je 28.6.2022

Input:

Zvýraznění sojového lecitinu jako alergenu

24.9.2015, , Zdroj: Verlag Dashöfer

Je nutné ve složení pekařských výrobků označovat emulgátor E 322 (sojový lecitin) jako alergen?

Dotaz:

Je nutné ve složení pekařských výrobků označovat emulgátor E 322 (sojový lecitin) jako alergen?

Odpověď:

Alergenní účinky má sójová bílkovina, ne tuk. I v nařízení (EU) č. 1169/2011 v příloze II, kde je uveden výčet alergenů, je řečeno, že alergenem jsou sójové boby a výrobky z nich, kromě zcela rafinovaného sójového oleje a tuku.

Jelikož

Z důvodu údržby našich serverů budou v úterý 28. 6. 2022 od 17:30 nedostupné naše služby. Plánovaná doba výpadku je jedna hodina. Omlouváme se.
Více informací

Nahrávám...
Nahrávám...