dnes je 17.5.2024

Input:

Boj s potravinovými podvody v rámci udržitelných potravinových systémů

29.12.2023, , Zdroj: PotravinyInfo (www.potravinyinfo.cz), Délka videa: 00:36:15

Jednou z hlavních priorit strategie Od zemědělce ke spotřebiteli je zintenzivnění boje s potravinovými podvody v celém potravinovém řetězci a dosažení rovných podmínek pro všechny provozovatele v potravinářství. Potravinové podvody ohrožují udržitelnost potravinových systémů, poctivé obchodní jednání a odolnost trhů s potravinami. Dochází ke klamání spotřebitelů a často také k ohrožení bezpečnosti potravin. V příspěvku budou prezentovány aktuální kauzy z oblasti potravinových podvodů a jejich dopady, nejzranitelnější komodity z hlediska četnosti výskytu, moderní metody odhalování podvodných praktik a účinné nástroje a postupy pro zmírňování výskytu potravinových podvodů.

Kapitoly videa

Lektor

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Je absolventkou Potravinářské fakulty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, s doktorským vzděláním v oboru technologie potravin zaměřeným na systémy bezpečnosti a jakosti. Podílí se na pedagogických aktivitách Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze. Je autorkou/spoluautorkou odborných publikací a studií k implementaci systému HACCP. Od roku 2000 je lektorkou vzdělávacích akcí a auditorkou v oblasti bezpečnosti potravin (GMP/GHP, HACCP, GFSI standardy). Provedla více jak 1000 certifikačních a dodavatelských auditů dle standardů GFSI (BRC, IFS) a dle standardů obchodních řetězců ve všech potravinářských odvětvích jak v ČR, tak v zahraniční.

Nahrávám...
Nahrávám...