dnes je 19.3.2024

Označení TvarůžkyGaranceQ&A

24.5.2023, Doc. Ing. Kamila Míková, CSc., Zdroj: PotravinyInfo

Země původu potravinyGaranceQ&A

10.5.2023, Doc. Ing. Kamila Míková, CSc., Zdroj: Verlag Dashöfer

Principy cirkulární ekonomiky v agropotravinářstvíZáznamGarance

6.10.2022, Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:25:33

Zelená dohoda pro Evropu a Akční plán pro cirkulární ekonomiku i strategie Od zemědělce ke spotřebiteli přinášejí jasnou prioritu v podobě uzavřených cyklů materiálů včetně biologicky rozložitelných odpadů. I přesto jsou bioodpady a vedlejší produkty…

Přístupné pro: PotravinyInfo.cz Plus

Méně byrokracie, lepší přehled o prostředcích na ochranu rostlin i ochrana kvalitního chmele. Poslanci schválili nové zákony Ministerstva zemědělství

13.7.2022, Zdroj: Ministerstvo zemědělství

Méně byrokracie, lepší přehled o prostředcích na ochranu rostlin i ochrana kvalitního chmele. Poslanci schválili nové zákony Ministerstva zemědělstvíVe třetím, tedy posledním, čtení dnes schválila Poslanecká sněmovna zákony připravené Ministerstvem zemědělství. Jde o zákony o ekologickém zemědělství, veterinární péči, rostlinolékařské péči a o ochraně chmele. Normy ještě projedná Senát a poté je podepíše…

Sledovatelnost šarží výrobkuQ&A

16.6.2022, UniConsulting, Zdroj: Verlag Dashöfer

Novela nařízení o hygieně potravin

5.3.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie

Novela nařízení o hygieně potravinNový kodex zásad v oblasti řízení potravinových alergenů pro provozovatele potravinářských podniků a strategie „od zemědělce ke spotřebiteli“ si vyžádali úpravu nařízení (ES) č.…

Novela nařízení o ekologické produkci a označování ekologických produktů

23.11.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie

Novela nařízení o ekologické produkci a označování ekologických produktůPandemie Covid-19 si vyžádala posunutí termínů pro zavádění nového právního rámce pro ekologickou produkci.

Základní požadavky na výrobnu potravinGaranceQ&A

28.7.2020, MUDr. Pavla Svrčinová, Zdroj: Verlag Dashöfer

Otázky a odpovědi: Strategie „od zemědělce ke spotřebiteli“ - utváření zdravého a plně udržitelného potravinového systému

21.5.2020, Zdroj: Evropská komise

Otázky a odpovědi: Strategie „od zemědělce ke spotřebiteli“ - utváření zdravého a plně udržitelného potravinového systémuEvropská komise dnes přijala novou komplexní strategii v oblasti biologické rozmanitosti, která má vrátit přírodu zpět do našeho života, a strategii „od zemědělce ke spotřebiteli“ pro vytvoření spravedlivého, zdravého potravinového systému šetrného…

Odolnější Evropa: Zastavení úbytku biologické rozmanitosti a vybudování zdravého a udržitelného potravinového systému

20.5.2020, Zdroj: Evropská komise

Odolnější Evropa: Zastavení úbytku biologické rozmanitosti a vybudování zdravého a udržitelného potravinového systémuEvropská komise dnes přijala novou komplexní strategii v oblasti biologické rozmanitosti, která má vrátit přírodu zpět do našeho života, a strategii „od zemědělce ke spotřebiteli“ pro vytvoření spravedlivého, zdravého potravinového systému šetrného…

Efektivní minimalizace rizika kontaminace potravin cizími předmětyZáznamGarance

28.4.2020, Ing. Miroslav Šuška, Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:46:07

Jsou cizí předměty reálně se vyskytujícím nebezpečím v potravinách nebo jen dalším finančně nákladným požadavkem potravinářských norem? Jaké požadavky jsou kladeny ze strany GFSI schválených norem IFS Food a BRC Food na výrobce potravin? V kterých případech je…

Přístupné pro: PotravinyInfo.cz Plus

Změna obchodních norem v odvětví ovoce a zeleniny

29.3.2019, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie

Změna obchodních norem v odvětví ovoce a zeleninyNovela prováděcího nařízení k obchodním normám zlepšuje sledovatelnost producentů. Dále usnadňuje třetím zemím v zájmu obchodu a snížení administrativní zátěže vydávání osvědčení o shodě pro veškeré ovoce a…

Pokyny pro správnou hygienickou praxi pro balenou vodu v Evropě

28.8.2017, Zdroj: Evropská komise

Pokyny pro správnou hygienickou praxi pro balenou vodu v EvropěNařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin uvádí soubor povinností uložených provozovatelům potravinářských podniků včetně dodržování obecných hygienických předpisů stanovených v příloze I a požadavku na…

Správná praxe ve stravovacích službách: SledovatelnostGarance

1.8.2017, MUDr. Pavla Svrčinová, Zdroj: Verlag Dashöfer

Článek 18 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.   178/2002  , kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin,…

Pokyny k provádění vybraných ustanovení nařízení, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového právaGarance

25.7.2017, Evropská komise, Zdroj: Verlag Dashöfer

Nařízení (ES) č. 178/2002 1 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se…

Program nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin během skladování a přepravy

10.1.2017, Zdroj: Verlag Dashöfer

Program nezbytných předpokladů pro bezpečnost potravin během skladování a přepravyNová nizozemská norma stanovuje požadavky pro zavádění a udržování programu nezbytných předpokladů pro skladování a transport v rámci potravinového řetězce.

Nová vyhláška o některých způsobech označování potravin

27.12.2016, Zdroj: Fulsoft / Verlag Dashöfer

Nová vyhláška o některých způsobech označování potravinVyhláška č. 417/2016 Sb. nahrazuje od 1. ledna 2017 vyhlášku č. 113/2005 Sb.

Nahrávám...
Nahrávám...