Příklady označování: Čerstvé ovoce a zeleninaGarance
13.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Stanovisko k prodeji směsí čerstvého ovoce a zeleninyQ&A
15.12.2021, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
282/2016 Sb., Vyhláška o požadavcích na potraviny, pro které je přípustná reklama a které lze nabízet k prodeji a prodávat ve školách a školských zařízeních, ve znění účinném k 1.9.2018Garance
1.1.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:543/2011, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1234/2007 pro odvětví ovoce a zeleniny a odvětví výrobků z ovoce a zeleniny, k 24. 10. 2022Garance
24.10.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny pro řešení mikrobiologických rizik u čerstvého ovoce a zeleniny v prvovýrobě prostřednictvím správné hygienyGarance
5.9.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Komise aktualizuje obchodní normy pro zemědělsko-potravinářské produkty s cílem zajistit jejich udržitelnost a lépe reagovat na potřeby spotřebitelů
25.4.2023, Zdroj: Evropská komise
Ovoce a zelenina: Přehled nařízení EU a další informaceGarance
25.2.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Komoditní vyhláška pro zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banányGarance
11.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Legislativa EU upravující označování zpracovaného ovoceQ&A
28.6.2012, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Označování skořápkových plodůGaranceQ&A
18.10.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pecky ve spotřebitelském balení švestekGaranceQ&A
20.12.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:231/2016 Sb., Vyhláška o odběru, přípravě a metodách zkoušení kontrolních vzorků potravin a tabákových výrobků, ve znění účinném k 1.4.2022Garance
1.1.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Označení alkoholického nápoje s výluhem z pomerančové kůryGaranceQ&A
22.2.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:366/2005 Sb., Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potravinyGarance
19.9.2005, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Falšování výrobků z ovoceGarance
25.9.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Přehled nařízení EU: Mléko, mléčné výrobky, jedlé tuky a olejeGarance
12.7.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Povinné uvádění země původu nebo místa provenience pro nezpracované potraviny, jednosložkové produkty a složky, které tvoří více než 50 % potravinyGarance
12.6.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Příklady označování: LahůdkyGarance
1.10.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:107/2005 Sb., Vyhláška o školním stravování, ve znění účinném k 1.2.2023Garance
1.1.2005, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Zelená dohoda pro Evropu: předcházení vzniku odpadu z obalů, podpora opětovného použití a recyklace obalů
1.12.2022, Zdroj: Evropská komise
Monitorování niklu v potravináchGarance
8.7.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Kritéria EU pro zelené veřejné zakázky týkající se potravin, stravovacích služeb a prodejních automatůGarance
22.9.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Standard IFS Logistics, verze 2.2Garance
27.11.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Povinné uvádění seznamu složek a výživových údajů na etiketách alkoholických nápojůGarance
27.6.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:417/2016 Sb., Vyhláška o některých způsobech označování potravinGarance
19.12.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny EU k darování potravinGarance
9.1.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2073/2005, Nařízení Komise (ES) o mikrobiologických kritériích pro potraviny, k 28. 2. 2019Garance
28.2.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Návrh vyhlášky o požadavcích na pokrmyGarance
9.11.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nové potravinářské předpisy EU - březen 2023
11.5.2023, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
1881/2006, Nařízení Komise (ES), kterým se stanoví maximální limity některých kontaminujících látek v potravinách, k 1. 7. 2022Garance
1.7.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nové potravinářské předpisy EU - souhrn za prosinec 2022
2.2.2023, Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin
Státní zemědělská a potravinářská inspekceGarance
2.9.2014, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny pro provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 852/2004 o hygieně potravinGarance
18.10.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Standard IFS Food verze 7Garance
27.4.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Časté chyby v označování potravinářských produktůGarance
20.6.2023, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2019/787: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) o definici, popisu, obchodní úpravě a označování lihovin, používání názvů lihovin v obchodní úpravě a při označování jiných potravin, ochraně zeměpisných označení lihovin, používání lihu a destilátů zemědělského původu při výrobě alkoholických nápojů, k 17. 5. 2019Garance
17.5.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:BRC 8: Nová verze světové normy pro bezpečnost potravinGarance
29.1.2019, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Povinné uvádění země původu nebo místa provenience u mléka a některých druhů masaGarance
26.6.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Reklama na potraviny: 10. část - Připravované právní změny v oblasti reklamy na potravinyGarance
23.2.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:146/2002 Sb., Zákon o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění účinném k 1.7.2023Garance
1.1.2002, Verlag Dashöfer
, Zdroj:1169/2011, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, k 1. 10. 2020Garance
1.10.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:110/1997 Sb., Zákon o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění účinném k 23.10.2023Garance
1.1.1997, Verlag Dashöfer
, Zdroj:110/1997 Sb., Zákon o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění účinném k 1.1.2022Garance
1.1.1997, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k podmínkám dovozu/tranzitu a kontrolám některých směsných produktůGarance
4.4.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Strategie od zemědělce ke spotřebiteli" pro spravedlivé, zdravé a ekologické potravinové systémyGarance
20.5.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 853/2004 o hygieně potravin živočišného původuGarance
24.1.2017, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Reklama na potraviny: 9. část - Právní úpravy v zahraničíGarance
9.2.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Pokyny k provádění systémů řízení bezpečnosti potravin zaměřené na správnou hygienickou praxi a postupy založené na zásadách HACCP, včetně otázek zjednodušení/pružnosti jejich provádění v některých potravinářských podnicíchGarance
1.11.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj: