Vyhláška o doplňcích stravyGarance
5.6.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Informační povinnost pro doplňky stravyGaranceQ&A
6.9.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Doplněk stravy čokoládový nebo s čokoládovou příchutí?Q&A
28.10.2021, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Uvádění výživových hodnot u doplňků stravyGaranceQ&A
10.5.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Přípustná odchylka obsahu bílkovin v doplňku stravyQ&A
9.6.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Musí být na přední straně výrobku informace, že jde o doplňek stravy?Q&A
20.1.2022, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Doplňky stravy a překročená denní doporučená dávka vitaminůQ&A
12.1.2016, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Seznam některých rostlin pro použití při výrobě doplňků stravy
20.10.2021, Zdroj: Ministerstvo zemědělství
Úprava kategorizace přídatných látek povolených pro doplňky stravy
2.11.2018, Zdroj: Food Standards Agency
Použití nízkosubstituované hydroxypropylcelulosy (L-HPC) v doplňcích stravy
4.10.2018, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
58/2018 Sb., Vyhláška o doplňcích stravy a složení potravinGarance
12.4.2018, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Potravinářská inspekce zjistila další případy zneužívání koronavirové pandemie při prodeji doplňků stravy na internetu
10.11.2020, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Biomasa kvasinek Yarrowia lipolytica jako nová potravina
15.12.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Reklama na potraviny: 5. část - Reklama zaměřená na oblast potravinářských produktůGarance
6.10.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:2023/440, Nařízení Komise (EU), kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 a příloha nařízení Komise (EU) č. 231/2012, pokud jde o použití karbomeru v doplňcích stravyGarance
8.3.2023, Zdroj: Evropská komise
Změna podmínek použití nové potraviny oleoresin bohatý na astaxanthin z řas Haematococcus pluvialis
8.9.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Rozšíření použití sójové hemicelulosy jako přídatné látky
24.3.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Rozšíření použití galakto-oligosacharidu jako nové potraviny
22.8.2022, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
2023/938, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se mění prováděcí nařízení (EU) 2017/2470, pokud jde o podmínky použití nové potraviny, biomasa kvasinek Yarrowia lipolytica
17.5.2023, Zdroj: Evropská komise
Podmínky použití pro extrakty ze zeleného čaje obsahující (-)-epigallokatechin-3-gallát
15.12.2022, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Úprava maximálních limitů pyrrolizidinových alkaloidů v některých potravinách
4.1.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Stanovení přípustných odchylek od nutričních hodnot uváděných na etiketě
15.5.2015, Zdroj: Evropská komise
2023/943, Prováděcí nařízení Komise, kterým se povoluje uvedení celobiózy na trh jako nové potraviny a kterým se mění prováděcí nařízení (EU) 2017/2470
18.5.2023, Zdroj: Evropská komise
Nová vyhláška o požadavcích na extrakční rozpouštědla používaná při výrobě potravin
9.11.2018, Zdroj: Fulsoft / Verlag Dashöfer
Kontrolní akce Potravinářské inspekce potvrdila, že výrobci doplňků stravy neklamali ohledně obsahu kyseliny listové
2.9.2022, Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
12.11.2021, Zdroj: Ministerstvo zemědělství
Změna podmínek používání nové potraviny „proteinový extrakt z vepřových ledvin“
6.8.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Extrakt z Panax notoginseng a Astragalus membranaceus jako nová potravina
6.1.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
2023/113, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se povoluje uvedení sodné soli 3′-sialyllaktózy produkované derivovanými kmeny Escherichia coli BL21(DE3) na trh jako nové potravinyGarance
18.1.2023, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
2023/972, Prováděcí nařízení Komise (EU), kterým se povoluje uvedení vodného ethanolového extraktu z Labisia pumila na trh jako nové potraviny a kterým se mění prováděcí nařízení (EU) 2017/2470
24.5.2023, Zdroj: Evropská komise
Houbový prášek získaný ze sušených celých hub Agaricus bisporus jako nová potravina
17.12.2021, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Rozšíření použití extraktu bohatého na taxifolin jako nové potraviny
30.4.2018, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie
Nutrivigilance: Za řadu obtíží po konzumaci potravin si spotřebitelé mohou sami
3.2.2017, Zdroj: Státní zdravotní ústav
Reklama na potraviny: 6. část - Povinnosti spojené s označovánímGarance
17.11.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Proces schvalování nové potraviny - jednoduchá věc?ZáznamGarance
14.4.2020, Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:43:39
, Zdroj:Rozšíření použití oleje z mikrořas Schizochytrium sp. bohatého na DHA a EPA jako nové potraviny
15.8.2022, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie