Prezentace poskytne posluchačům přehled o aktuálním stavu potravinářské legislativy, a to jak na národní úrovni, tak na úrovni Evropské unie. Budou představeny novinky a vývoj v oblasti potravinového práva, včetně změn a aktualizací, které byly provedeny během uplynulého roku, a to zejména pokud jde o vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích. Ve druhé části bude představen aktuální vývoj připravované revize nařízení EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.
Lektor

| Ing. David Zima Vystudoval obor kvalita a zpracování potravin na Agronomické fakultě ČZU v Praze. Po stáži v zahraničí zahájil svou profesní kariéru na Ministerstvu zemědělství ČR. Věnuje se zejm. oblasti obecného potravinového práva a také zastupování ČR na pracovních skupinách Evropské rady a Komise při projednávání nové legislativy a přípravě pozic na tato jednání. V současné době působí jako vedoucí oddělení pro úřední kontroly v potravinovém řetězci, Sekce zemědělství a potravinářství na Ministerstvu zemědělství ČR. |