dnes je 4.12.2024

Input:

Příklady označování: Čokoládové bonbony

4.3.2014, , Zdroj: Verlag Dashöfer

3.6.3
Příklady označování: Čokoládové bonbony

Doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Základní požadavky na komoditu

Doplňující požadavky k nařízení (EU) č. 1169/2011 jsou stanoveny ve vyhlášce č. 76/2003 Sb. , kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony.

Podle této vyhlášky se rozumí čokoládovým bonbonem potravina o velikosti jednoho sousta, vyrobená z jednoho druhu čokolády nebo kombinace směsi různých čokolád a jiných jedlých složek; celkový obsah čokolády musí být nejméně 25 % celkové hmotnosti výrobku. Procentový obsah použitého druhu čokolády se vypočte ve vztahu k celkové hmotnosti konečného výrobku včetně náplně.

Čokoládové bonbóny mohou být formované v různých tvarech, s různými náplněmi (tukovými, krémovými, likérovými atd.) nebo bez náplně nebo se jedná o různé druhy vložek (např. fondán, želé) máčených v čokoládě – čokoládové bonbony máčené a dále čokoládové dražé, kdy je obvykle čokoládová náplň obalena obalem tužší až tvrdé konzistence.

Vzor etikety 1

Název výrobku: Čokoládové potěšení

Čokoládové bonbony s nugátovo ořechovou náplní

Složení: cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, sušené plnotučné mléko , lískové oříšky (7 %), mandle (4 %), máselný tuk, sušené odtučněné mléko , glukózo-fruktózový sirup, kondenzované mléko , kokos, pšeničná mouka , sušená smetana , emulgátor: sójový lecitin, pomerančová kůra, citronová kůra, aroma, rostlinný tuk, vaječný bílek , citronová šťáva z koncentrátu, zahušťovadlo: arabská guma, vanilkový extrakt, zázvorový olej, extrakt z koření.

Může obsahovat další ořechy a sóju.

Minimální trvanlivost do: 15. 6. 2015

Skladovat v suchu a chladu.

Hmotnost: 250 g

L B25

Nejnavštěvovanější semináře
          Nahrávám...
          Nahrávám...