dnes je 30.11.2020

Nejnovější

Legislativa, udržitelnost a kvalita tématy druhého ročníku konference pro výrobce potravin, která se uskuteční již 1. prosince

25.11.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Legislativa, udržitelnost a kvalita tématy druhého ročníku konference pro výrobce potravin, která se uskuteční již 1. prosinceJaké jsou aktuální novinky v legislativě související s výrobou potravin a jejich uvádění na trh? Jaký dopad bude mít strategie "od zemědělce ke spotřebiteli" v rámci Zelené dohody pro Evropu na potravinářský sektor? Jaké trendy v udržitelnosti při výrobě…

Legislativní souhrn: Evropský úřad pro bezpečnost potravin - zajištění bezpečnosti potravin a zvířecích krmiv v EUGarance

24.11.2020, Úřad pro publikace, Zdroj: Verlag Dashöfer

Nařízení (ES) č.  178/2002  — obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřízení Evropského úřadu pro bezpečnost potravin a stanovení postupů týkajících se bezpečnosti potravin

Bezpečné teploty pro úpravu masa k přímé spotřeběQ&A

24.11.2020, MUDr. Pavla Svrčinová, Zdroj: Verlag Dashöfer

... Na webové stránce FSIS USDA jsou uvedeny minimální teploty pro tepelné úpravy různých druhů masa. Zajímalo by mě z hlediska usmrcení patogenů, proč je bezpečná tepelná úprava u masa hovězího a vepřového o 10 °C nižší než bezpečná teplota při přípravě drůbežího. MUDr. Pavla Svrčinová Dva hlavní procesy ...

Ministerstvo zemědělství zveřejnilo Zásady dotačního programu Agricovid potravinářství

24.11.2020, Zdroj: Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství zveřejnilo Zásady dotačního programu Agricovid potravinářstvíDnes, 24. listopadu 2020, zveřejnilo Ministerstvo zemědělství (MZe) na svých stránkách Zásady, kterými se na základě rozpočtových pravidel stanovují podmínky pro poskytování dotací v rámci dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ.

Novela nařízení o ekologické produkci a označování ekologických produktů

23.11.2020, Zdroj: Úřední věstník Evropské unie

Novela nařízení o ekologické produkci a označování ekologických produktů... Pandemie Covid-19 si vyžádala posunutí termínů pro zavádění nového právního rámce pro ekologickou produkci. V Úředním věstníku EU bylo zveřejněno nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2020/1693 ze dne 11. listopadu 2020, kterým se mění nařízení (EU) 2018/848 o ekologické produkci a označování ekologických ...

Produkce vína a obchod s vínem v EU

20.11.2020, Zdroj: Eurostat

Produkce vína a obchod s vínem v EUU příležitosti vinařského svátku Beaujolais Nouveau (19. listopadu) zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat nejnovější údaje o hlavních vývozu a dovozu vína v Evropské unii (EU).

Upozornění pro dovozce materiálů a předmětů přicházejících do styku s potravinami (FCM) - plastového kuchyňského nádobí z polyamidu a melaminu z Čínské lidové republiky a Hongkongu na povinnost využívání systému Traces - NT

19.11.2020, Zdroj: Hygienická stanice hl. m. Prahy

Upozornění pro dovozce materiálů a předmětů přicházejících do styku s potravinami (FCM) - plastového kuchyňského nádobí z polyamidu a melaminu z Čínské lidové republiky a Hongkongu na povinnost využívání systému Traces - NTHygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) upozorňuje, že došlo k zavedení elektronických verzí Společného zdravotního vstupního dokladu (dále jen „SZVD => CHED") v rámci systému TRACES NT (Trade Control and Expert Systém New…

více článků
Nejčtenější

Které údaje na obalech musejí mít velikost písma 1,2 mm?Q&A

4.4.2018, Doc. Ing. Kamila Míková, CSc., Zdroj: Verlag Dashöfer

Náš dotaz se týká velikosti písma na obalech. Víme, že je daná velikost 1,2 mm. Pro které konkrétní údaje to však platí? Nutriční a energetické hodnoty? Složení, pokud to není alergen? Informační tvrzení o možnosti výskytu ostatních alergenů?

Legislativa, udržitelnost a kvalita tématy druhého ročníku konference pro výrobce potravin, která se uskuteční již 1. prosince

25.11.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

Legislativa, udržitelnost a kvalita tématy druhého ročníku konference pro výrobce potravin, která se uskuteční již 1. prosinceJaké jsou aktuální novinky v legislativě související s výrobou potravin a jejich uvádění na trh? Jaký dopad bude mít strategie "od zemědělce ke spotřebiteli" v rámci Zelené dohody pro Evropu na potravinářský sektor? Jaké trendy v udržitelnosti při výrobě…

Prodej konopných produktůQ&A

21.3.2019, UniConsulting, Zdroj: Verlag Dashöfer

... Pod které legislativní předpisy spadá prodej konopných (CBD) potravinářských produktů? Smějí být na trh uváděny produkty s obsahem THC pod 0,2 %? UniConsulting Konopí seté (Cannabis sativa L.) je rostlinou, která má své zastoupení i v potravinářství. Pro výrobu potravin lze použít listy a semena rostliny ...

Vítězní producenti soutěže Regionální potravina v Libereckém kraji si převzali ocenění

22.9.2020, Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond

Vítězní producenti soutěže Regionální potravina v Libereckém kraji si převzali oceněníPrase na citronech, kozí sýr nebo krůtí klobása – to jsou jen některé z oceněných výrobků v soutěži Regionální potravina. V Libereckém kraji si ji převzalo devět oceněných producentů. Letos odborná porota vybírala z 81 produktů.

Hodnocení potravinářských přídatných látek úřadem EFSA v roce 2020

11.11.2020, Zdroj: EFSA

Hodnocení potravinářských přídatných látek úřadem EFSA v roce 2020Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) provádí postupně nové hodnocení bezpečnosti některých přídatných látek.

více článků
Semináře - aktuální nabídka
PotravinyInfo.cz LIVE
OČEKÁVANÉ ZMĚNY ZÁKONŮ

Výroba a prodej potravin

Předpis Aktuální verze Budoucí verze
Vyhláška č. 18/2020 Sb., o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta 1.2.2020 -
Vyhláška č. 389/2017 Sb., o stanovení výše paušálních částek nákladů veterinárních kontrol spojených s dovozem nebo vývozem 1.2.2020 -
Vyhláška č. 397/2016 Sb., o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje 1.1.2020 -

Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví

1.7.2020 1.1.2021, 27.4.2021, 1.1.2022

Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích

20.5.2020 1.1.2022
Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči 1.7.2020 1.1.2022
Spolupracujeme